10300002-10604063-49020012
Telefonszám: 06-30-643-1760
E-mail: daganatos@gmail.com

Az alapítvány által adott támogatások

Alapítványunk az adó 1 százalék felajánlásoknak köszönhetően az alábbi nagyszerű projekteket tudta finanszírozni.

Az alapítvány egyéb támogatásai:

• Több mint 400 /négyszáz/ alapítványunknál regisztrált daganatos, leukémiás beteg, rászoruló gyermek és családjának anyagi támogatása.
  • Kerékpár, asztali számítógép, fényképezőgépek, laptopok, egyéb játékok vásárlása daganatos, leukémiás gyermekek részére.
  • Havonta 1000 /egy ezer/ Down szindróma magzati kromoszóma vizsgálat finanszírozása. (down szindrómás gyermeknél lényegesen gyakoribb a leukémiás megbetegedés)
  • Kezeléseket követő időszakban végezhető rehabilitációs gyógytorna fontosságára irányuló figyelemfelhívás oktatófilm és weboldal segítségével egy országos médiakampány keretein belül. Az oktatófilm otthon elvégezhető tornagyakorlatokat mutat be, és mindenki számára ingyenesen elérhető a gyermekgyogytorna.hu oldalon. Dvd formátumban ingyenesen igényelhető minden alapítványunknál regisztrált daganatos, leukémiás gyermek részére
  • Kutatás finanszírozása a Timidin kináz nevű tumormarker referencia intervallumának meghatározására gyermekek neme, és korcsoportja szerint (Daganatos, leukémiás gyermekek betegségének korai stádiumban egy egyszerű vérvizsgálattal történő felismerésére, kezelésük nyomonkövetésére szolgál)
  • SE. II. Sz. Belgyógyászati KlinikaEndokrinológiai Genetika Laboratóriumában folyó integratív genomikai kutatások támogatása az eredmények kiértékeléséhez szükséges nagy kapacitással bíró számítástechknikai eszközzel
  • Madarász utcai gyermeksebészeti osztály átalakításának támogatása az átalakítási munkálatok első ütemének finanszírozásával.
  • Laboratóriumi vizsgáló készülék vásárlása a Heim Pál gyermek korház részére. ( Olyan csont specifikus laboratóriumi vizsgálatok elvégzését biztosítja, amely az eddig rendelkezésre álló készülékkel nem volt megoldható) - Gyermekek melanoma /bőrrák/ szűrés fontosságára történő figyelemfelhívás oktatófilm, és weboldal segítségével egy országos média kampány keretein belül. Az Oktatófilm mindenki számára ingyenesen elérhető: gyermekmelanomaszures.hu oldalon
  • Steril szobák kialakítása daganatos beteg gyermekek otthonában a kezeléseket követő csíramentes környezet, és a teljes felépülés biztosítása érdekében.
  • Daganatos, leukémiás beteg gyermek otthonában kezelések utáni steril környezet kialakítása antibakteriális sterilizáló takarítással.
  • Madarász utcai gyermek onko-hematológiai osztály vizsgálati, gyógyászati eszközökkel történő támogatása.
  • Heim Pál gyermekkórház gyermekonkológiai részlegének fejlesztése egy digitális képalkotó és archiváló / PAX /rendszer kiépítésével.
  • Daganatos, leukémiás gyermekek részére 5 család egyidejű nyaralását biztosító 360 nm-es alapterületű nyaralóház felépítése a környezetváltozás, zavartalan pihenés biztosítására, mely elfeledteti a kezelésekkel tűzdelt hétköznapokat. Az épület jelenleg szerkezetkész állapotban van, belső gépészeti munkálatokat folynak.
  • Jármű vásárlása daganatos, leukémiás beteg gyermekek támogatására szánt eszközök országos szintű kiszállításához, környezettanulmányok elvégzéséhez.
  • Edelény város 23 gyermekkel, beteg gyermekkel rendelkező, mindenüket elveszítő árvíz sújtotta családjának soron kívüli támogatása előzetes igények felmérése alapján : burkolóanyagokkal, ruhaneművel és pénzadománnyal.
  • Rendezvénysorozat finanszírozása a daganatos, leukémiás, beteg, rossz szociális helyzetben lévő gyermekek részére színes, vidám hagyomány őrző programokkal. Lovaglás, tereplovaglás, cserépedény készítés, íjászat, ugráló vár, élőzene, kisvasutazás, állatsimogatás mini állatkertben , lovas hintózás, labirintusjárás, kosárhintázás, stb.
  • Víztisztító berendezés kiépítése 30 alapítványunknál regisztrált daganatos, leukémiás beteg, rászoruló gyermeket nevelő család otthonában.
  • Daganatos, leukémiás gyermekek kezeléseit megelőző, és a kezeléseket követő diatetikai Oktatófilm készítése szakember bevonásával a helyes táplálkozás érdekében.Mindenki számára ingyenesen elérhető a figyeljrank.hu oldalon.
  • Mikroszkóp vásárlás finanszírozása a Debreceni Klinika Genetikai Központjának, a leukémiás megbetegedések egyes típusaira jellemző kromoszóma eltérések és molekuláris genetikai változások vizsgálatához.
  • Műszerek vásárlása a Miskolci Egyetemi Oktató Kórház Gyermek Egészségügyi Központ részére. / infúziós pumpák/
  • Gyulai Pándy Kálmán kórház gyermekosztályának támogatása műszerekkel / 1 db prefúziós pumpa, 2 db volumetrikus infúziós pumpa, 2db pulsoxy méter, 5db vérnyomásmérő /
Közhasznúsági jelentés az alapítvány 2010-es évről