Mindig jól jön a pénz, pláne, ha megbetegszik a gyermek

Főként anyagi támogatásra van szüksége azon családoknak, ahol daganatos betegség sújt egy gyermeket. Ez derült ki abból a nem reprezentatív felmérésből, melyet a Daganatos.hu Alapítvány végzett.

Kizárólag érintett családokat kérdeztek meg, vagyis a szervezet által támogatott gyerekek szüleit. De ki is tudná jobban megítélni a helyzetet, mint maguk a szülők, akiknek nehéz anyagi helyzetét a betegség tovább fokozza. A felmérés célja kideríteni: hogyan tud a szervezet még hatékonyabban segíteni.

A válaszadók 91%-a a pénzbeli juttatást tartotta a legfontosabbnak a többiek pedig a tárgyi és egyéb támogatást is jelentős segítségnek nevezték. A kérdőívben kérdései között olyanok is szerepeltek, melyek a családok, szülők lelki és mentális állapotára vonatkoztak.

Ebből kiderült, hogy a családok nagyon hasznosnak tartják a daganatos.hu oldalon található történeteket, sokan ezekből merítenek erőt az emberfeletti küzdelemhez. A családok több mint fele pedig szakember, akár pszichológus segítségét is kérné, ha módjában állna.

A válaszadók 87%-a úgy nyilatkozott, hogy kizárólag a Daganatos.hu Alapítványtól kapott segítséget eddig, de néhányan más civil szervezettől is kértek már támogatást. Az országban több száz olyan szervezet működik, amely daganatos, rákos betegségben szenvedő gyermekek megmentésére jött létre.

Erre szükség is van, hisz a daganatos gyermekek élete gyakran azon múlik, milyen gyorsan érkezik a segítség.