Korszerűsítették a Madarász utcai Gyermekkórházat

Komoly fejlesztéseket hajtottak végre a Madarász utcai Gyermekkórházban. Alapítványi segítséggel alakították át a sebészetet, ennek köszönhetően több gyermeket tudnak ellátni. A Daganatos.hu Alapítvány 6.000.000,- Forinttal járult hozzá a felújításhoz. Az intézmény vezetői azért kértek segítséget a Daganatos.hu Alapítványtól, hogy új kórtermeket alakíthassanak ki.

Ezzel összesen 10 új férőhelyet tudnak biztosítani a sebészeten. A gyermekklinikán operálják, ápolják és kezelik a daganatos gyermekeket, ezért a Daganatos.hu Alapítvány azonnal melléállt a kezdeményezésnek. A felújítást három ütemben végezték el, az átalakítás nem csak az új kórtermeket érintette.

A régi konyha helyén két új helyiséget alakítottak ki, egy teakonyhát és egy minden szükséges eszközzel felszerelt kezelőt. Emellett a műtőt is korszerűsítették, kialakítottak a helyiségben egy tartózkodót. A fejlesztésekre igen nagy szükség volt, miután évről-évre nő a Madarász utcai Gyermekkórházban ápolt és operált gyerekek száma.

Daganatos.hu AlapítványRáadásul az intézményben nem csak tervezett beavatkozásokat végeznek, az ügyeleti rendszerben is részt vesz, így sürgősségi ellátást is kell biztosítania. A sebészeten egyre gyakrabban hajtanak végre súlyos, komplikált, esetenként életmentő műtétet, így a helyigény is fokozatosan növekszik.

A Daganatos.hu Alapítvány által nyújtott támogatás ezért igen nagy segítség volt a kórháznak, hisz így már 40 férőhely van az osztályon. A három ütemben végzett átalakítás komoly összefogás eredménye. A Daganatos.hu Alapítvány mellett másik két civil szervezet is milliókat fordított a munkálatokra.

A Gyermekmentő Alapítvány a kezelő és az új konyha kialakítását vállalta fel, a Gyermekkor Alapítvány pedig a többi forrást biztosította, hisz a kórháznak saját erőből nem tudta volna finanszírozni a felújítást.