Arra költötték az 1%-os felajánlásokat, amire kapták

Törvényesen használta fel az adományokat a Daganatos.hu Alapítvány – írja közleményében a szervezet. A korábban Daganatos Gyermekekért Alapítványként működő szervezetnél hónapokig vizsgálódott az ügyészség és az adóhivatal.

A vizsgálatok eredménye azt igazolja, hogy az alapítvány gazdálkodása megfelel az előírásoknak, vagyis a Daganatos.hu Alapítvány által gyűjtött adományokat és a szervezetnek utalt 1%-os adófelajánlásokat szabályosan, a céloknak megfelelően használták fel.

Az alapítvány közleményében kitér arra is, hogy a Fővárosi Főügyészség több kiigazítást előírt, melyek a szervezeti működési szabályzatra, valamint az ügyintézés hivatalos formáira vonatkoznak. A módosításokat a Daganatos.hu Alapítvány teljesíti, ám azok az eddigi és jövőbeni tevékenységüket nem befolyásolják. Az adóellenőrök pedig semmilyen hiányosságot nem találtak az alapítványnál.

A Fővárosi Főügyészség 2012. júliusában indított átfogó vizsgálatot a Daganatos.hu Alapítványnál, miután a vádhatóság gyakorol törvényességi felügyeletet az alapítvány fölött. A átfogó ellenőrzést bejelentés alapján rendelték el, a Daganatos.hu Alapítványtól több mint 2000 oldalnyi dokumentumot kértek be. A daganatos betegséggel küzdő gyermekek támogatásával foglalkozó szervezet közleményében azt írja, hogy az ellenőrzést végző ügyész a vizsgálat lezárultával elismerően nyilatkozott és további sok sikert kívánt a további működéshez.

A Daganatos.hu Alapítvány vezetője hangsúlyozta: „Örül annak, hogy az alapos vizsgálatot végző szakemberek a szervezet törvényes és szabályos működését állapították meg. Ezzel beigazolódott, hogy a segítségnyújtásra szánt pénz eljut oda, ahová az adományozók szeretnék.”

A Daganatos.hu Alapítvány fő célkitűzése: a rászoruló, daganatos gyermekek családjának anyagi támogatása, valamint a daganatos betegségek hatékony gyógyítására, megelőzésre irányuló kutatások finanszírozása és a gyermekkórházak fejlesztésének segítés, mivel ezek szorosan összefüggnek a daganatos gyermekek gyógyulási, túlélési esélyeinek növelésére vonatkozó törekvéseikkel.