A Heim Pál gyermekkórház gyermekonkológiájának támogatása

A vizsgálatokon áteső daganatos gyermekek nevében köszönetet mondunk minden támogatónknak, akik az adó 1%-ukat alapítványunknak ajánlották, melyből megvásárolhattuk a kórháznak ezt a korszerű digitális képalkotó és archiváló rendszert.

A képalkotó rendszer segítségével a daganatos gyermekekről készülő röntgen, CT ,illetve ultrahang vizsgálatok eredményét már digitális formában, profi minőségben jeleníthetik meg. Nagy segítség ez egy olyan kórházban, ahol a sok felvétel archiválására jobb híján hatalmas szekrények álltak csak rendelkezésre, most meg az archiváló rendszer merevlemezeken tárolja a felvételeket.

A gyermek kórház 10 éve tervezte ennek az elengedhetetlen fejlesztésnek a megvalósítását, de sajnos az anyagi forrásaik hiányában ezt nem tudták megvalósítani. Az alapítvány segített ennek a beruházásnak a finanszírozásában, melyet az alapítvány részére felajánlott adó 1%-okból tudtunk előteremteni.

A korszerű rendszer teljes átadására 2011. március 31-án került sor. A képalkotó, és archiváló rendszernek köszönhetően a vizsgálatokat, akár 10 év múlva is vissza tudja nézni egy szakorvos anélkül, hogy annak minősége romlana, vagy hatalmas szekrényekből kellene előkeresni adott esetben több száz karton közül azt az egyet, melyre szüksége van. A rendszer további nagy előnye, hogy képes fogadni a későbbiekben megvásárlásra kelülő MR, röntgen, vagy bármely más típusú vizsgáló eszközöket, valamint a vizsgálat digitális képeit akár 1 notebookon, vagy asztali számítógépen is meg lehet jeleníteni.

Nagy boldogsággal tölti el alapítványunkat, hogy a mi igyekezetünk, és az önzetlen támogatók segítségével meg tudta vásárolni az alapítvány ezt az eszközt, mellyel sokszorosával felgyorsulnak a daganatos, leukémiás beteg gyermek diagnosztizálása.