10300002-10604063-49020012
Telefonszám: 06-30-643-1760
E-mail: daganatos@gmail.com

Az alapítványról

A Daganatos.hu Alapítvány több, mint 10 éve áll a daganatos, leukémiás beteg gyermekek, és családjaik szolgálatában. 2009-2012 években alapítványunkat ismerték el leginkább az adófizetők, mik kaptuk a legtöbb egyszázalékos felajánlást. Ennek is köszönhető, hogy eddig minden hozzánk érkező kérésnek eleget tudtunk tenni.

Rendszeresen beszámolunk eredményeinkről a daganatos.hu oldalon és a közösségi portálokon, hisz fontosnak tartjuk, hogy visszaigazolást kapjanak azok, akik évről-évre odafigyelnek az SZJA bevallásukra és rászánják azt a bizonyos 2 percet a nyomtatvány kitöltésére. Nekik köszönhetően tudunk segíteni mi is és a többi hozzánk hasonló szervezet is. A segítő szándék ugyanis még kevés, ha az adott alapítvány a megfelelő tőke hiányában nem képes megvalósítani a kitűzött célokat. Ezért olyan fontos, hogy minél többen rendelkezzenek adójuk 1%-áról.

Alapítványunk kuratóriumi tagjaiban és a törekvéseinket támogató embertársainkban közös az, hogy mindannyian érdemben teszünk a hazai daganatos, leukémiás, beteg gyermekek gyógyulása, felépülése, és életminőségük javítása érdekében. Alapítványunk a leginkább támogatásra szoruló daganatos, beteg gyermekeket és családjukat közvetlen anyagi juttatásban részesítette.

Fontos célunk az is, hogy megóvjuk gyermekeinket ettől a szörnyű betegségtől, így kórházi fejlesztésekre, kutatásokra is biztosítunk forrásokat. Szeretnénk minél több gyermeket megmenti a kemoterápiától, sugárkezeléstől, ehhez azonban nagyon-nagyon korai stádiumban, vagy még a kialakulása előtt fel kell ismerni a daganatos betegséget. Hiszünk abban, hogy valóra válhat az álom. Az az álom, amikor már egyáltalán nem kell ilyen borzasztó hosszú, nehéz kezeléseket és iszonyú fájdalmakat átélni egyetlen kisgyermeknek sem.

Amíg nem válik megakadályozhatóvá a gyermekkori daganat, addig is tenni akarunk és teszünk a beteg kicsikért. A gyermekonkológiai és hematológiai osztályok korszerűsítésével, a diagnosztizálásra irányuló fejlesztések támogatásával és egy öt család egyidejű befogadására alkalmas balatoni nyaraló építésével, ahol a beteg gyermekek önfeledten szórakozhatnak, szüleik pedig kipihenhetik a mindennapos megpróbáltatásokat.

Ezek komoly döntések, melyek meghatározzák alapítványunk konkrét célját is.

Sajnos az utóbbi években több jelzés is érkezett hozzánk, hogy ismeretlenek alapítványunk nevében gyűjtenek készpénzt, ezért nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a Daganatos.hu Alapítvány csak csekkes befizetéssel, vagy átutalással fogad adományokat, személyesen nem gyűjt így kérjük, ne adjanak pénzt senkinek, aki alapítványunk nevében kér Önöktől személyesen támogatást!

Eddigi, és leendő támogatásukat, valamint adó 1% felajánlásukat is köszönjük!

Bornemissza Tamás
kuratórium elnök